Waarom de NDvdM?

Waarom de NDvdM?

Muziek is iets waar je erg gelukkig van wordt, als je ernaar luistert maar helemaal als je muziek máákt! Je kan er niet genoeg van krijgen. Maar wat graag zou je iedereen willen laten horen hoe te gek je muziek maken vindt. Wie weet dat je anderen zo kan inspireren, dat zij ook muziek zouden willen maken! Dat gun je toch iedereen?

Wat gaan we doen?

De St. NDvdM is in het leven geroepen om eens per jaar de Muziek zó te vieren dat er zoveel mogelijk genoten, gespeeld en geïnspireerd wordt. Voor je vrienden, je familie en voor elkaar. Die dag is dus 24 maart, als de lente aanbreekt… dan heb je de donkere, gezellige maanden om te componeren, te oefenen, try-outs te doen etc.

 Laat je inspireren!

Alle soorten muziek zijn welkom, wat je maar wilt delen met de wereld! Of je nou opera zingt of rapt. Of je nou in een fanfare speelt of muziek uit andere werelddelen maakt. Of je op het Conservatorium studeert of dat je net je eerste muziekles hebt gehad. Of je een flashmob organiseert of in je eentje voor je familie optreedt.

Zoek elkaar op!

Muziek is de taal van alle mensen, dus ga in gesprek en help elkaar! Heb je zelf een zetje nodig? Vraag diegene die je om zijn muziek bewondert om raad of laat je bijvoorbeeld inspireren door het Live-lied van de NDvdM dat door Mike del Ferro (melodie) en Vincent Bijlo (tekst) is geschreven en waarmee al heel wat mensen aan de slag zijn gegaan. Er is zelfs een fantastische ringtone* gemaakt op Marimba door de 13-jarige Steije Maurer (zie ‘Het Lied’).

Stream je optreden!

Hoe kan je dat dan aan de hele wereld laten horen en zien? Door de muziek die je die dag gaat maken live te streamen op Facebook of een ander platform! Gewoon met je mobieltje of  met een hele professionele setting, wát je maar wil en kan (het is heel makkelijk: elders op onze site staat hoe je dat moet doen). En (de link naar) je livestream deel je met de NDvdM gewoon door vantevoren de Facebookpagina NDvdM te liken (zou je gelijk al kunnen doen zodat je de voorbereidingen voor de NDvdM op de voet kan volgen!). De NDvdM zorgt er vervolgens voor dat iedereen kan meekijken en luisteren.

We hopen natuurlijk dat het er héél veel worden, dan zullen we de links per provincie groeperen en misschien zelfs wel per (grote) stad!

Maak Muziek Mede Mogelijk!

*De viering van de muziek op deze dag heeft de steun nodig van iedereen die muziek belangrijk vindt: al vanaf een bijdrage van één euro per jaar maak je dit muziekfeest mede mogelijk en krijg je de NDvdM-ringtone in .m4r formaat toegestuurd (zie ‘Doneer’)

Hoe leuk is het als je iedere keer als je gebeld word, even aan onze Nederlandse Dag van de Muziek wordt herinnerd! Doe je mee?!

Blijf op de hoogte!

Kijk regelmatig op onze website of op onze Facebook-pagina voor tips en het laatste nieuws. Deel alles met zoveel mogelijk vrienden en familie en vooral met degenen met wie je muziek maakt.

NDvdM kaartje