Organisatie.

STICHTING NATIONALE DAG VAN DE MUZIEK.

Organisatie en Stichting.

Het initiatief voor de Nationale Dag van de Muziek is genomen door Marjolijn Peper, zangeres en zangpedagoog uit Zeist. Zij heeft haar hele leven met levende muziek in alle genres gewerkt: met eigen ensembles, als solo-zangeres en koorlid, met privé zangleerlingen, in jeugdtheaters en als coach van verschillende koren. De start van het proces werd ondersteund door A Sharing Academy (Merlijn van Twaalfhoven, Amsterdam) en de speciaal hiervoor op 26 juli 2016 opgerichte Stichting Nationale Dag van de Muziek.

De mensen achter het initiatief:

De organisatie

Directeur/ initiator: Marjolijn Peper, zangeres en zangpedagoog uit Zeist
Project coördinatoren: Petra Koek en Henk Hupkes
Een team specialisten wordt op freelance-basis geraadpleegd en/of ingezet en ondersteunt o.a. de fondsenwerving, marketing, communicatie en website-ontwikkeling.

logo-ndvdm
Comité van aanbeveling en Ambassadeurs.

Comité van aanbeveling

Prof. Dr. Erik Scherder
Vincent Bijlo

Ambassadeurs

Prof. Dr. Erik Scherder
Mike del Ferro
Geoffrey Douglas Madge
Karel de Rooij (Mini & Maxi)
Tonny Eyk
Floris Kortie
Carel Kraaijenhof
Vincent Bijlo
Karin Bloemen
Eric Vloeimans
André Heuvelman
Denise Jannah

Innovatie met muziek

“Kunst heeft voor onze maatschappij een zuiverende en helende werking en is altijd scheppend dus creatief en innovatief”, aldus Ivo ten Hove op 22 oktober 2016 in DWDD. Muziek in het bijzonder brengt ons letterlijk in beweging en activeert ons gevoel. Prof. Erik Scherder onderbouwt dit met onderzoek en voorbeelden: Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert?

“Kunst weer die centrale plaats geven in onze maatschappij en in onze organisaties is derhalve cruciaal. Vooral in het onderwijs en in onze ontwikkeling als mens en organisatie. Daar zet ik mij voor in via diverse initiatieven en workshops”.