Uitleg 24-03-2018 Live-stream 2017-12-10T21:39:17+00:00

Uitleg 24-03-2018 Live-uitzending.

 

 Op 24 maart wordt iedereen uitgenodigd om (samen) muziek te maken en de beelden daarvan te Live-streamen. Als je dat via Facebook of Instagram doet en ónze Facebook-pagina hebt ge-liked dan krijgen wij een melding dat je ‘live’ bent gegaan. Wij zorgen er dan voor dat iedereen die dat wil van je stream kan meegenieten! Zelf kan je natuurlijk ook je vrienden uitnodigen je stream te delen en hún weer vragen hún vrienden weer uit te nodigen! Zo zullen op 24 maart de social media bol staan van de Live-muziek en massa’s mensen inspireren om samen muziek te maken en de wereld weer een stukje mooier en fijner maken!
De NDvdM wordt ’s avonds afgesloten met een gevarieerd programma. Vanuit een concertzaal of theater zal de NDvdM op de Facebook-pagina te volgen zijn en de verwachting is dat regionale en hopelijk ook nationale omroepen aandacht aan de NDvdM zullen willen geven: Samen muziek maken is supergezond voor jong en oud!
  1. Het format van de avond Live-stream zal die van een talkshow zijn met in tijd meer muziek dan gesprek. Naast de presentator en enkele organisatoren, zal een flink aantal gasten uit de muziekwereld, de media, het onderwijs en de wetenschap aanschuiven.
    Gesprekken zullen gaan over het belang van muziek maken, verhalen en anecdotes, verslagen van muzikale projecten in gebieden waar oorlog heerste en waar muziek troost brengt en trauma’s helpt verwerken. Heb jij een verhaal dat moet worden verteld? Meld het aan ons!
  2. Er zal geweldige live muziek zijn en veel aandacht voor de wetenschappelijke kant van wat muziek betekent voor onze individuele en sociale ontwikkeling. Móet jouw muziek de wereld in? Vertel het ons en doe een voorstel!
  3. Het lied ‘De muziek die geef je door!’ van componist Mike Del Ferro en liedtekst schrijver Vincent Bijlo zal in een speciaal arrangement en bijzondere bezetting in vol ornaat worden uitgevoerd.
  4. De makers van de 3 winnende video’s van de YouTube-contest treden live op tijdens de uitzending.
  5. Het programma wordt gelardeerd met een of meerdere compilaties van de 10 uitverkoren filmpjes die werden ingezonden, maar ook zullen uit de live-streams van overdag enkele van de leukste, warmste en meest bijzondere fragmenten te zien zijn.
het lied