De NDvdM.

NATIONALE DAG VAN DE MUZIEK.

Welke taal we ook spreken, uit welk land we ook komen, welke huidskleur we ook hebben, hoeveel geld we ook verdienen, hoe jong of oud we ook zijn: alle mensen in Nederland gaan muziek maken, alleen of met elkaar een lied zingen, een snaar bespelen, een toets aanslaan, een toon blazen en op een klinkend vlak slaan! De Nationale Dag van de Muziek op 24 maart bevat vele aspecten waar iedereen aan mee kan doen.

Hieronder vind je de diverse aspecten van de NDvdM uitgelegd. Over de compositie van dit jaar, suggesties voor deelname van Regionale TV, muziekdocenten, scholen, podia en in je eigen huiskamer. Hoe je zelf met de bladmuziek en de arrangementen aan de slag kan. Over wat er zoal kan gebeuren op 24-03-2018 overdag. Over hoe je een YouTube-filmpje met je eigen versie van het stuk kunt uploaden op YouTube en je de url naar de organisatie mailt, die deze op de Facebook-pagina van de NDvdM zet. Dat je daarmee meedoet aan een echte contest en op 24-03-2018 een live-optreden kan winnen in de tv-uitzending in de avond.

Quotes.

“Net als de liefde is muziek de meest elementaire levensbehoefte van de ziel – waar ook ter wereld.”

JASPER SOMSEN
Double bassist • Composer • Producer
jaspersomsen.com

“Een beschaafd land waar muziekfestivals en vooral orkesten zijn wegbezuinigd zoals b.v. het belangrijke Radio Kamer Orkest en waar het Limburgs Symfonieorkest en Brabants Orkest door de politiek verplicht zijn gefuseerd, moet impulsen krijgen om muzikaal wakker te worden geschud. We zijn er nog lang niet. Toch hoor ik gelukkig in de verte de bazuinen een prachtig Intrada blazen, want hiermee wordt de Nationale Dag van de Muziek in Nederland muzikaal aangekondigd. Een geweldig en belangrijk initiatief dat op 24 maart 2017 fortissimo zal klinken.”

TONNY EYK

“Vroeger speelden minstrelen op pleinen om de wereld groter te maken voor mensen. Ik denk dat dat dan ook onze innovatieve rol is als muzieksector. Iedereen spreekt van innovatie maar eigenlijk is innovatie niets nieuws. Gewoon ruimte maken om de dingen die we al deden en musici de kans geven weer minstreel te zijn. Met muziek niet als doel op zich maar als middel dat altijd zonder kloppen mag binnenkomen.”

ANDRÉ HEUVELMAN
Solotrompettist & Innovator Rotterdams Philharmonisch Orkest

andreheuvelman.nl